Què és un domini?

El domini és el nom que identifica un Lloc web, ha de ser únic. Per exemple, "elmeulloc.com" és un nom de domini. Tu pots tenir un que es digui "unnomqualsevol.com" o "lamevatenda.com", es compren els drets d'un nom de domini en Internet, això està regulat per una corporació internacional cridada ICANN.

Registre de Dominis Omnia Solutions

Quan es va crear el Sistema de Noms de Domini en els anys 1980, l'espai de noms es va dividir en dos grups. El primer inclou els dominis territorials, basats en els dos caràcters d'identificació de cada territori d'acord als abreujaments de l'ISO-3166 (ex. .do, .mx), denominats ccTLD (country code top level domain o «domini de nivell superior geogràfic»). El segon grup inclou dominis de nivell superior genèrics (gTLD), que representen una sèrie de noms i multiorganizaciones. Inicialment, aquests dominis van ser: COM, NET, ORG, EDU, GOB i MIL, als quals posteriorment es van unir uns altres.

Els dominis basats en ccTLD són administrats per organitzacions sense finalitats de lucre a cada país, delegada per la IANA i o ICANN per a l'administració dels dominis territorials.

¿Estás interesado en este servicio?

Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Más información aquí.

Cerrar