Actualitat

Inici   >   Actualitat   >   Espai d'emails VS espai de hosting

Espai d'emails VS espai de hosting - Omnia Solutions

Espai d'emails VS espai de hosting

01-06-2015

Coses que cal tenir en compte quan contractes un hosting

Quan una empresa contracta un servei de hosting a una empresa de ISP ha de tenir en compte una sèrie de factors que no pot passar per alt. En aquest article volem posar l'accent en la capacitat dels emails i com afecten el rendiment i la capacitat del hosting.

Suposem que unaempresa.com contracta el seu domini i el seu hostalatge (hosting) amb una quota d'espai de disc d'1gb, molt bé, això significa que té 1024 mb per fer bàsicament 3 coses:

1. Convertir el seu hosting en un contenidor d'arxius a través d'un FTP,

això implica qualsevol tipus de documents digitals incloent una web. Les empreses poden fer del seu hosting un lloc en el qual tenir els seus arxius privats, còpies de seguretat o bé les seves aplicacions web.
 

2. Tenir els correus corporatius de la seva empresa.

Existeixen moltes empreses que encara no tenen creada la seva pàgina web però que si tenen els seus correus electrònics corporatius.

3. O les dues coses.

El més comú és tenir un espai per allotjar la nostra pàgina web i els nostres emails d'empresa.

Si la nostra empresa solament té un hosting com a contenidor d'arxius no farà falta que gestioni la capacitat dels seus emails en funció de la capacitat de hosting, ja hem dit que per a aquest exemple era d'1gb.

Però que passa si tenim una web i a més els nostres emails?

Llavors haurem de configurar els nostres emails perquè l'espai dels nostres correus no arribi al màxim de la capacitat del hosting.

 

Com ho farem?

Bé, ja hem dit que la capacitat del hosting és d' 1gb que és igual a 1024 mb, si la nostra empresa ha de gestionar 10 correus electrònics dividim 1024/10 i ens dóna un total de 102,4 mb.

Aquests 102 mb és la capacitat màxima que hauran de tenir cadascun dels nostres correus, en realitat una miqueta menys diguem 100 mb per cada correu, així d'aquesta manera ens sobraran 24 mb i mai arribarà ha saturar el hosting si en algun moment (poc probable per a aquest cas) tots els comptes estan plenes.

Si tenim una web haurem de restar-li el pes de la web a la capacitat de Hosting i després dividir l'espai per als emails:

125 (web) - 1024 (hosting)= 899 /10 (emails) = 90 mb per a cada email

Si la repartició de l'espai dels correus es fa d'aquesta manera, és difícil que se de el cas que tots els comptes acabin plenes, però si es donés el cas mai saturaria l'espai del hosting perquè la suma total dels emails + web no arriba a un 1gb.

Fàcil veritat? Llavors quin és el problema?

El problema ve donat quan 3 d'aquests 10 emails tenen una capacitat de 500 mb i la resta 100 mb per exemple amb la qual cosa ens dóna un total de 2200 mb, una xifra molt per sobre del que hem contractat, amb la qual cosa si algun d'aquests correus de 500mb arriba al topall de la seva capacitat el hosting entra en col·lapse i afecta a la resta de comptes i al servei web.

Encara que és d'una lògica aclaparadora, la nostra experiència ens diu que hi ha moltes empreses que no tenen en compte aquest criteri, cosa que els afectarà en un futur no gaire llunyà a la capacitat de la seva hosting.

La solució no és doblegar el Hosting, ja que alguns usuaris podrien caure en la temptació de doblar la capacitat dels seus correus, si no a repartir l'espai de forma optima.

Conclusió:

Fes quatre números a l'hora de contractar un hosting i adequa l'espai del web i els correus a la capacitat contractada.
Com a consell diríem que en la mesura del possible no es deixin correus en el servidor, tret que vulguem que el nostre compte ens serveixi d'històric. Això no és recomanable ja que els correus en un hosting com el d'aquest exemple, tenen una capacitat molt modesta i per a aquesta comesa tenim gestors de correu tipus Outlook, Thunderbird, Mail… per als nostres ordinadors personals o dispositius mòbils que ens guarden tots els correus rebuts

Compartir


  Tornar
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.