Actualitat

Inici   >   Actualitat   >   Novetats legals SEPA 2016

Novetats legals SEPA 2016 - Omnia Solutions

Novetats legals SEPA 2016

18-11-2015

Una de les principals novetats previstes para el 2016 serà l’entrada en vigor dels nous canvis legals dins del projecte SEPA, dels quals afecten als quaderns CSB58 i CSB32 que desapareixen.

En què consisteixen aquests nous canvis introduïts per SEPA

La iniciativa europea orientada a crear una zona unificada de pagaments entra en la segona fase segons el següent:

Els rebuts (Quadern 32) i les bestretes de crèdit (Quadern 58) es cataloguen com a "productos nicho" amb obligació de migrar cap als instruments SEPA com a màxim fins al 01/02/2016, motiu pel qual desapareixen com a tal integrant-se en la estructura SDD.
     A partir d'aquesta data, i amb caràcter inamovible, les entitats bancàries es comprometen a no acceptar dels seus clients noves remeses de bestretes o rebuts amb venciments superiors a 01/02/2016.

Opcions d’integració dels Canvis:

1.- Convertidor de fitxers (facilitarà l’adaptació del canvi legal amb un programa independent que permetrà convertir el fitxer al nou format: compatible amb totes les versions, previsió de disponibilitat a partir de la 2ª quinzena de novembre.

Compartir


  Tornar
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.