Actualitat

Inici   >   Actualitat   >   Passos a seguir en la transferència d'un domini

Passos a seguir en la transferència d'un domini - Omnia Solutions

Passos a seguir en la transferència d'un domini

08-03-2016

Al nostre apartat de serveis apuntàvem alguns consells per registrar un domini, una petita ajuda ha tenir en compte quan decidim registrar el nom d'un domini. Però que passa quan ja tenim el domini i ho volem transferir? Doncs ho anem a veure en aquesta Newsletter.

Estàs segur que vols traspassar-ho?

Et preguntem això perquè hi ha vegades que es confon el voler traspassar el domini per voler traspassar el hosting. En realitat podem tenir un domini en l'empresa elsteusdominis.com i el hosting en l'empresa elsteushostings.com, i no passa absolutament gens ja que són dues coses totalment diferents però vinculades.

El domini et dóna peu a explotar el nom d'una marca en internet, una empresa, una entitat, organització, etc. però per portar això a terme necessites un hosting és a dir, un lloc on es s' emmagatzemar els emails, els arxius de la web (en el cas que tingués) i si volem tenir comptes ftp per fer còpies d'arxius també podrem.

El hosting és versàtil i s'adapta a les necessitats de cada usuari, depenent és clar, del model contractat que té amb el seu proveïdor de Hosting.

Moltes vegades una persona vol tenir un domini simplement per blindar una idea, marca, o futura empresa, això és molt aconsellable i si tenim una idea que explotarem en un futur és indispensable fer-ho, si és possible, blindarem tota la marca escollint la resta de dominis interessants per al nom per exemple:

_ unafabulosaidea.com
_ unafabulosaidea.net
_ unafabulosaidea.es
_ unafabulosaidea.fr
_ unafabulosaidea.it
_ …Qualsevol domini territorial que ens interessi.

Amb això el que fem és blindar el domini a internet per als sectors que desitgem atacar en un futur la qual cosa no implica contractar un hosting per a cada domini. Si prenem la decisió que nostra web estarà allotjada en mifabulosaidea.com els altres dominis apuntarien a est, així solament hauríem de contractar un hosting per al domini amb l'extensió .com.

Què necessito per traspassar el meu domini?

Si al final decidim tenir el domini i el hosting sota el mateix proveïdor, cosa lògica, i volem fer un traspàs, el primer que hem de fer és cerciorar-nos que el nostre domini tingui la informació de contacte correcta i el que més ens interessa és que l'email de contacte administratiu el tinguem en el nostre poder i sigui operatiu.

El segon pas és desbloquejar el domini per al seu traspàs ja que aquesta funció sempre és necessària per protegir el domini de terceres persones que malintencionadament vulguin traspassar el nostre domini.

El tercer pas és demanar a l'empresa actual el AUTH CODE o EPP. Aquest codi és un password que els registradors de dominis assignen al nostre domini i que és necessari per sol·licitar el traspàs d'est a altres empreses. Aquest serà necessari per als dominis: .com, .net, .org, .biz, .mobi, .info o .cat entre uns altres, per contra hi ha dominis territorials com els .és que no necessiten el AUTH CODE per iniciar el traspàs.

Una vegada tinguem aquest codi iniciarem el traspàs facilitant-ho a la nova empresa que volem traspassar-li el nostre domini. A partir d'aquí l'aquesta farà una petició de traspàs que serà acceptat pel propietari del domino per tant a aquest li arribarà per email una petició per autoritzar aquest traspàs. Una vegada acceptada ja és qüestió de temps que aquesta es faci efectiva.

En resum

_ Decidir si traspasso el domini o el hosting.
_ Verificar la informació de contacte i sobretot que l'email de contacte administratiu sigui operatiu.
_ Desbloquejar el domini.
_ Sol·licitar el AUTH CODE o EPP a l'empresa ISP actual.
_ Facilitar el AUTH CODE o EPP a l'empresa ISP futura.
_ Acceptar l'email de petició de traspàsConclusión

Conclusió

 En el resum anterior el propietari registrador del domino presa parteix activa del traspàs. Moltes empreses faciliten panells d'administració del domini i hosting perquè puguin gestionar-ho. Si és així, és molt possible que puguem sol·licitar el AUTH CODE a través d'aquest panell de control i per tant tenir el correu administratiu al dia és necessari ja que ens ho enviaran a est.

També cap la possibilitat que no tinguem panell de control del domini amb la qual cosa aquest tràmit ho haurem de sol·licitar a través de la persona de contacte de l'empresa registradora del nostre domini.

En tot cas, un traspàs és un procediment senzill i no ha de donar errors o problemes si tot l'anterior està correctament. 

Compartir


  Tornar
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.