Actualitat

Inici   >   Actualitat   >   Alerta! EL virus de CORREOS persisteix

Alerta! EL virus  de CORREOS persisteix - Omnia Solutions

Alerta! EL virus de CORREOS persisteix

14-04-2015

Alertem que el virus de Correus persisteix en el seu atac

Des de fa uns dies podem rebre al nostre correu electrònic un atac “Phishing” en la qual afecta en la seva majoria a usuaris del conjunt de l'estat Español.

Com actuen?

Aquesta matinada hem rebut un email en nom de l'empresa de Correus del com s'informava de l'arribada d'una carta certificada i per tant havíem de passar per la nostra oficina de Correus més propera a recollir-la.

L'arxiu adjunt envia a una a una pàgina fraudulenta que demana descarregar un arxiu que en executar, se'ns instal·la un “Troià” en el nostre ordinador sense que l'usuari sospiti absolutament gens.

Conseqüències:

Els ciberdelincuents a través del virus “Troià” busquen contingut privat de rellevància i ho encripten, amb la qual cosa una vegada fet ens apareix en la pantalla del nostre ordinador la frase “He cifrado todo”. Una vegada xifrat demanen una recompensa perquè puguis recuperar les teves dades.

Per no deixar petjada, aquesta el pagament del xantatge s'exigeix en Bitcoins, amb la qual cosa no existeixen comptes bancaris ni rastre dels diners.

En principi semblava afectar només a usuaris domèstics però ja hem rebut notícies d'atacs a empreses, és més, un dels nostres clients va ser víctima d'aquest atac cirbercriminal que va afectar a les seves dades en el servidor central.

Per sort el nostre client manté actualitzada les seves còpies de seguretat que li ha permès restaurar totes les seves dades d'empresa.

Recalquem la necessitat de tenir un bon antivirus i per a les empreses protegir cada punt d'accés amb dispositius de protecció de sistemes informàtics.

Encara així, cal estar en alerta i prevenir, no deixar sempre el pes als antivirus i dispositius de seguretat perquè podrien estar obsolets o simplement la seva tecnologia ja no pot fer front als nous atacs.

Compartir


  Tornar
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.