Actualitat

Inici   >   Actualitat   >   4 Passos per adaptar el meu negoci a la LOPD

4 Passos per adaptar el meu negoci a la LOPD - Omnia Solutions

4 Passos per adaptar el meu negoci a la LOPD

05-05-2015

Parlarem avui de la LOPD i us explicarem els 4 passos bàsics per adaptar la teva empresa a la Llei de Protecció de dades de caràcter personal.

Si estàs obligat, però fes-ho amb el convenciment que és bo per al teu negoci.

Tots sabem que aquesta llei controvertida és d'obligat compliment, és cert, però no per això anem a deixar de veure els *benefícios que aquesta aporta a les empreses.

Abans d'entrar en matèria anem a destacar els beneficis més importants que comporta la LOPD:

_ Millora la gestió de la informació i del coneixement de la teva empresa.
_ Millora la imatge corporativa
_ Genera confiança en els teus clients, proveïdors, administradors… totes les entitats amb les quals treballes.
_ Millora la seguretat ja que està estretament lligada a la seguretat de les dades, sistemes de còpies online, xifrat d'aquestes còpies, xifrat de emails…

Totes les empreses i/o professionals conserven en el seu treball diari dades de caràcter personal ja siguin d'empleats com les nòmines, o dades de clients i proveïdors.

El CIS va estimar que el 80% dels espanyols està bastant o molt preocupat pel que es fa amb les seves dades personals, amb la qual cosa adaptar-se a aquesta normativa és també adaptar-se a un convenciment generalitzat, de la vulnerabilitat que tenim les persones davant de les entitats que administren les nostres dades personals.


4 Passos per adaptar-se amb èxit a la LOPD

Pas 1:

Anàlisi i diagnòstic de la seguretat de la teva empresa: En primer lloc és primordial efectuar una anàlisi de situació per conèixer els tipus de dades que la teva empresa gestiona. Aquesta informació és fonamental ja que en funció al resultat de la mateixa, s'hauran d'adaptar unes mesures de protecció o unes altres i complir més o menys obligacions.s.

Pas 2:

Alta i Registre de fitxers: acabada la fase anterior de seguretat i anàlisi de la seguretat, es classifiquen els fitxers en funció del seu contingut i finalitat, aquests hauran de ser donats d'alta en el Registre de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Pas 3:

Elaboració de la normativa de seguretat de la teva empresa: Inscrits els fitxers i en funció del nivell de seguretat dels mateixos, cal redactar tota la normativa de seguretat de la empresa

_El document de seguretat
_Els documents per encàrrec de tractaments
_Clàusules legals, confidencialitat … és a dir, elaborar la normativa en la qual es regeix el sistema de seguretat de les dades de la teva empresa.

Pas 4:

Actualització i auditoria: Completats els 4 passos anteriors, cal mantenir la teva empresa actualitzada i informar al teu assessor en la matèria de quanta modificació es produeixi, ja que pot ser necessari modificar la inscripció dels fitxers o inscriure altres nous, modificar el document de seguretat… És la garantia que tota la nostra normativa de seguretat es compleixi amb èxit.

En el cas de tenir dades de nivell de seguretat mitjà o alt, cal fer una auditoria de seguretat cada 2 anys, que pot ser interna en el cas del nivell de seguretat mitjà o externa en el cas de nivell de seguretat alt.

Conclusió infogràfica

Conclusió infogràfica | Adapta el teu negoci només amb 4 passos

Compartir


  Tornar
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.